HomeHome  FAQFAQ  SearchSearch  MemberlistMemberlist  RegisterRegister  Log inLog in  

View unanswered posts
 Forum TopicsPosts
Last Posts

PONDOK INFO

 
No new posts

Sampaikan Salam

Sampaikan salam buat yang diingati. Hari Ibu, Hari Lahir, Hari Guru, Hari Raya, Hari-hari pun boleh lah.
Moderator: Moderators
00
No new posts

Iklan & Promosi

Ruangan untuk membuka peluang kepada ahli PONDOK untuk mempromosikan perniagaan, mencari pekerjaan, mencari penyewa dan lain-lain menerusi ruang siber. Harap maklum thread ini bukan ruangan untuk mencari jodoh ya!
Moderator: Moderators
00

PONDOK LEPAK

 
No new posts

Suai Kenal

Terbitnya suatu persahabatan bermula dengan pengenalan. Kenalkan diri anda untuk meluaskan jaringan persahabatan dan mengeratkan silaturrahim sesama kita.
Moderator: Moderators
11Fri Sep 05, 2008 12:00 pm
SRGothica Selamat datang dr SG
No new posts

Port Cit Chat

Luangkan sedikit masa untuk bersembang dan bertukar pendapat. Mencari walau secangkir senyuman dengan gurauan, menyelit ilmu dalam perbualan. Kesopanan dan kesusilaan adalah diperlukan.
Moderator: Moderators
00
No new posts

Keluhan Hati

Masalah takkan selesai jika dipendamkan. Geram takkan terlerai jika tak diluahkan. Bukan pertelingkahan yang dicari tetapi pendamaian semua hati dalam simpulan yang tak pasti.
00

PONDOK KARYA KREATIF

 
No new posts

Nurkilan Puisi

Pantun, sajak, syair dan pujangga adalah puisi indah warisan kita sejak zaman berzaman. Tak lapuk dek hijan, tak lekang dek panas. Abadikan bersama karya anda.
Moderator: Moderators
11Fri Dec 12, 2008 8:53 pm
Lipz Jika Aku Jatuh Cinta
No new posts

Novel & Cerpen

Himpun, kongsi dan pamer kreativiti anda berkarya di sini. Cerita sedih, seram, cinta, frust, kisah tauladan dan apa saja untuk bacaan umum. Yang penting hasil nurkilan sndiri. Tidak di copy paste dari mana-mana sumber lain.
Moderator: Moderators
00
No new posts

Seni Kreatif & Grafik

Sebuah gambar boleh melambangkan sejuta perkataan. Kreativi juga boleh jelas menggambarkan suatu perasaan. Kongsi bersama hasil seni kreatif anda.
Moderator: Moderators
22Fri Sep 05, 2008 11:37 am
SRGothica My Kata2 Collections

MASIHKAH KAU INGAT ~ D'MUZIUM

 
No new posts

Cerita Lagenda

Cerita-cerita lagenda yang ada di sekitar Kepulauan Melayu ini bukanlah untuk disimpan tanpa diceritakan kepada generasi muda. Mungkin cara ini juga mereka-mereka yang dah tua pun tahu tentang cerita lagenda yang ada. Jika anda tahu mana-mana cerita yang menarik untuk dikongsi bersama, silakan lah ya.
00
No new posts

Permainan Tradisi

Lain hulu, lainlah parangnya. Mungkin anda tahu akan permainan tradisi atau permainan zaman dolu-dolu yang ingin dikongsi bersama.
00
No new posts

Resepi Ibunda

Makanan tradisi atau makanan eksotik yang mungkin tak pernah kita tahu wujudnya di sekitar Kepulauan Tanah Melayu. Mari kongsi bersama.
11Sat Aug 30, 2008 1:02 pm
SRGothica Akok - Pantai Timur

PONDOK HIBURAN

 
No new posts

Galeri Gambar

Abadikan kenangan dan gambar-gambar menarik yang pernah anda lihat untuk tatapan bersama. Jangan post gambar yang tidak lepas saringan di lembaga penapisan.
Moderator: Moderators
23Fri Sep 05, 2008 11:00 am
SRGothica Cool Graphics
No new posts

Serambi Permainan

Kurangkan ketegangan fikiran. Beri ruang untuk minda anda berehat sejenak bermain teka-teki mahupun online games.
Moderator: Moderators
00
No new posts

Lawak Gelak Tawa

Ketawa adalah ubat yang paling mujarab. Tapi jangan ketawa sorang-sorang kerana mungkin ada yang short di mana-mana.
Moderator: Moderators
33Fri Sep 05, 2008 10:14 am
SRGothica Tips Kejutkan orang bersahur
No new posts

Bank Lirik

Apalah melodi tanpa irama. Apalah bunyi lagu jika tanpa lirik lagunya. Cari dan minta lagu kegemaran anda di sini. Baca peraturan sebelum post lirik anda. Anda boleh menyemak dan membuat permintaan lirik di sini.
Moderator: Moderators
2222Wed Dec 10, 2008 4:14 pm
Lipz Bukan Kasihku - Kaer
.No new posts

Lirik

Sila letakkan lirik anda di sini. Sebelum itu, sila baca peraturan dan semak senarai lirik di Senarai Lirik
2020Wed Dec 10, 2008 4:14 pm
Lipz Bukan Kasihku - Kaer

PONDOK ILMU

 
No new posts

Ilmu Agama

Alangkah indahnya jika kita dapat berkongsi bersama ilmu-ilmu agama yang kita ketahui. Copy paste artikel , Hadith, atau apa saja yang berkaitan agama untuk pedoman kita semua.
Moderator: Moderators
55Wed Sep 03, 2008 11:14 am
SRGothica Definisi Puasa
No new posts

Kekeluargaan

Takkan ada suatu masyarakat tanpa wujudnya suatu institusi kekeluargaan. Himpunan tips dan petua kekeluargaan sebagai panduan membina masyarakat yang penyayang.
Moderator: Moderators
00
No new posts

Petua Kesihatan

Kesihatan dan gaya hidup adalah suatu yang amat penting disamping mengejar arus kemodenan teknologi. Mencegah lebih baik dari mengubati. Amalkan petua-petua kesihatan untuk kesejahteraan bersama.
Moderator: Moderators
33Fri Sep 05, 2008 10:57 am
SRGothica Hasil tanah & khasiatnyer...
No new posts

Info IT

Ilmu IT adalah keperluan yang perlu diketahui pada masa kini. Info dan cara penyelesaian berkaitan permasalahan IT seperti software, virus, troubleshoot dan lain-lain boleh dikongsi bersama.
Moderator: Moderators
00
No new posts

Tutorial

Mungkin sukar untuk mempelajari suatu software bersendirian. Jika ada ilmu yang ingin dikongsi, sila beri tunjuk ajar. Ilmu dan pengetahuan yang dikongsi takkan berkurang tapi akan semakin bertambah.
Moderator: Moderators
00
No new posts

Bank Resepi

Yang baru nak belajar memegang senduk dan mengendalikan kuali, mahupun yang sudah bosan makan meggi setiap hari, cuba resepi-resepi ini.
22Fri Sep 19, 2008 11:27 am
Lipz Biskut Makmur

PONDOK AKTIVITI

 
No new posts

Info Cuti-Cuti

Ada tempat bercuti yang menarik atau tahu apa-apa info mengenai pakej percutian yang ingin dikongsi bersama. Atau mungkin anda ingin menjadikan kampung halaman anda sebagai satu tempat percutian. Kongsikan bersama.
Moderator: Moderators
00
No new posts

Aktiviti Pondok

Segala pemberitahuan, perbincangan, permintaan pendapat dan cadangan mengenai aktiviti pondok akan diadakan.
Moderator: Moderators
00
Today's active topics
Today's top 20 posters
Overall top 20 posters
Who is online?
Who is online?Our users have posted a total of 46 messages
We have 13 registered users
The newest registered user is papdarle
In total there is 1 user online :: 0 Registered, 0 Hidden and 1 Guest
Most users ever online was 13 on Wed Oct 09, 2013 7:58 am

Registered Users: None
Legend :   [ Administrator ]   [ Moderator ]

New postsNew postsNo new postsNo new posts  Forum is lockedForum is locked